Кметът на София Васил Терзиев и заместникът му с ресор финанси

...
Кметът на София Васил Терзиев и заместникът му с ресор финанси
Коментари Харесай

Столичният кмет: От 24 обществени поръчки, 21 са незаконни

Кметът на София Васил Терзиев и заместникът му с сектор финанси Иван Василев са ревизирали 24 публични поръчки. От тях 23 имат проблеми, а 21 са избрани като незаконосъобразни. Сред тях са плановете за реорганизация на булевардите " Скобелев ", " Мария Луиза " и " Копенхаген ", оповестиха Терзиев и Василев.

Столичният кмет изясни, че обществените поръчки включват друг вид обекти – инфраструктурни, детски градини, ВиК, избор за контрол.

Като последваща стъпка, акцентира Терзиев, всичките тези публични поръчки ще бъдат спрени.

" Ще стартираме работа по тези планове незабавно ", добави той.

Терзиев уточни, че Столична община е един от най-големите възложители на публични поръчки в България.

Заместник-кметът в направление " Финанси и опазване на здравето " Иван Василев сподели, че е доста значимо от ден на ден компании да могат да вземат участие в публичните поръчки, които общината провежда. В момента се създава електронен указател, в който всяка една компания да може да се записва и да получава информация.

Целта е да се усили конкуренцията. " Не би трябвало пазарът да бъде капсулован ", безапелационен е Василев. Той посочи, че част от тези публичните поръчки, които са спрени или следва да бъдат спрени, са за булевардите " Копенхаген " и " Скобелев ".

Заместник-кметът по финансите акцентира, че приключват порочни практики, свързани с аворитизиране на компании и субективизъм. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР